Hoi! Mijn naam is Rob Rutgers.

Van jongs af aan heb ik mijn creatieve energie gestoken in de wereld van muziek, technologie en design. Maar toen ik in aanraking kwam met fotografie, was ik meteen verkocht. De mogelijkheid om een moment vast te leggen en te delen met anderen heeft iets authentieks en betoverends.

Op de middelbare school breidde mijn interesse in fotografie zich uit naar de technische aspecten ervan. Licht en kleur werden onlosmakelijk verbonden met mijn passie. Na de aanschaf van mijn eerste spiegelreflexcamera was het duidelijk dat ik serieus werk wilde maken van mijn fotografische vaardigheden. En dat heb ik gedaan.

Tijdens dit intense leerproces kwam ik op natuurlijke wijze terug bij mijn oorspronkelijke liefde voor muziek en de fotografie die daarbij hoort. De logische stap richting muziekcafés, poppodia, festivals, concerten en theaters was snel gezet. De cirkel was weer rond, zoals ze zeggen.

Mijn specialisatie is gegroeid: concertfotografie. De combinatie van prachtig licht, levendige kleuren, de atmosfeer, actie en techniek maken elk concert uniek. Het is fantastisch om die momenten vast te kunnen leggen en delen met anderen.

In de afgelopen 10 jaar heb ik op veel verschillende plekken gefotografeerd.
Van kleine cafe’s en pop-podia’s, tot theater en festivals als Huntenpop en de Zwarte Cross.

Ik ben nu in staat om op elk concert de mooiste momenten vast te leggen.